skip to Main Content

Bruschetta met pompoen

Vandaag begint de herfst. Gelukkig krijgen we wat mooier weer na een natte en koude periode. Toch is het nu ook weer tijd om samen thuis een lekker hapje te maken. Dit lekkere hapje heeft alles met deze herfstperiode te maken. Het is weer tijd voor de pompoen!

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch?!

Vraag altijd even je moeder, oudere zus of broer, om je te helpen als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

Wat?  Bruschetta met pompoen
Kooktijd?  20 minuten oventijd
Niveau?  Makkelijk maar vraag wel wat extra hulp!

Ingrediënten
1 ciabatta brood (of stokbrood)
400 gram pompoenblokjes (zak van de Jumbo of AH)
150 gram zachte geitenkaas
handje rucola
1 teen knoflook
snuf gedroogde salie
snuf peper en zout
1 eetlepel honing
scheutje olie
2 eetlepels walnoten (grof gehakt)

Wat heb je nodig?
Een garde

Recept
1 Verwarm de oven op 200 graden.
2 Snijd de blokjes eventueel nog iets kleiner en doe ze in een kom.
3 Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper, zout en salie.
4 Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal) en bak ze ca 25 minuten.
5 Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie.
6 Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.
7 Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.
8 Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over.
9 Schep wat van de gebakken pompoen er over en bestrooi met walnoten en druppel er een beetje honing over.

In plaats van een zak met pompoenblokjes kun je ook een flespompoen nemen of een hokkaido pompoen.

Eet smakelijk!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken
X