skip to Main Content

Banaanpannenkoekjes met pindakaas

Pindakaas vindt bijna iedereen wel lekker. En misschien neem je weleens een banaan mee naar school. Of smul je lekker als mama of papa een paar pannenkoekjes maakt… Dan wordt het pas echt een feest met dit nieuwe recept, waar je iedereen mee zal verrassen: Banaanpannenkoekjes met pindakaas. Dezelfde pannenkoekjes maar dan glutenvrij kan natuurlijk ook!

Vraag altijd even je vader of moeder om je te helpen als dat nodig is. Samen koken kan ook heel gezellig zijn.

PindakaasWat? Banaanpannenkoekjes met pindakaas
Kooktijd? 25 minuten
Voor? 10 stuks
Niveau? Makkelijk

Ingrediënten

2 bananen
3 eetlepels pindakaas
100 milliliter melk
2 eieren
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
Fijngehakte pinda’s (hoeft niet, maar kan als je dat lekker vindt)

Hoe maak je de banaanpannenkoekjes:

1. Mix alles (behalve pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Vraag je vader of moeder voor hulp hierbij. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.

2. Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine).

3. Laat wat aanbakken en wacht met omdraaien tot er luchtbelletjes aan de bovenkant te zien zijn.

4. Bak ook de andere kant nog 2 tot 3 minuten.

5. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op. Deze gaat door de warmte iets smelten. Het wordt helemaal mooi en lekker met wat fijngehakte pinda’s bovenop.

Eet smakelijk!

***Glutenvrij recept – Banaanpannenkoekjes met pindakaas***
Vraag je vader of moeder naar de geschikte ingrediënten.

5 eieren
5 eetlepels pindakaas (niet afgestreken)
5 eetlepels ongezoete appelmoes (niet afgestreken, biowinkel of zelf maken)
1-2 theelepels wijnsteenbakpoeder (biowinkel)
1 theelepel vanillepoeder
3 eetlepels arrow root (bindmiddel, biowinkel)
rozijnen
roomboter of kokosolie om in te bakken

Hoe maak je de glutenvrije banaanpannenkoekjes:

1. Doe de eieren, pindakaas, appelmoes, bakpoeder, vanillepoeder, arrow root in de blender en mix goed door elkaar.
2. Verhit olie in de pan en doe er een lepel beslag in.
3. Verdeel een handje rozijnen onmiddellijk over het pannenkoekje (ze zakken dan in het beslag).
4. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant eventjes.
5. Serveer eventueel met honing, of gewoon zo.

De pannenkoeken kunnen prima de dag erna nog gegeten worden. Je bent vast de origineelste met deze heerlijke pannenkoekjes!

 

Wil je méér lekkere recepten bekijken? Klik hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken
X