skip to Main Content

Ouderwets lekkere wentelteefjes

Het maken van wentelteefjes duurt niet lang, maar je moet het wel op de goede manier doen zodat ze extra lekker zijn. Tussen de middag zou je bijvoorbeeld wentelteefjes kunnen maken als lunch, maar je kunt ze ook bij het avondeten maken. Maar ook als tussendoortje zijn ze erg lekker.

Vraag altijd even je vader of moeder om je te helpen als dat nodig is. Samen koken is veiliger en kan ook heel gezellig zijn.

Fun_recept_wentelteefjes_VKWat? Wentelteefjes
Kooktijd? 15 minuten (geen probleem als het langer duurt ;-))
Voor? 4 personen
Niveau? Makkelijk

Ingrediënten

8 sneetjes witbrood
bruine suiker (basterdsuiker)
1 theelepel kaneelpoeder
250 ml melk
1 ei
40 gram boter

Recept wentelteefjes

1. Je klopt een ei in een diep bord of je doet het in een diep schaaltje. Als je er maar voor zorgt dat je het ei goed kunt kloppen.
2. Doe er wat kaneelpoeder bij en de melk.
3. Neem het brood en haal hier de korstjes af.
4. Neem de sneetjes brood en haal deze door het mengsel heen, dat je zojuist hebt gemaakt.
5. Giet de restjes van het mengsel over het brood.
6. Laat het vier minuten intrekken.
7. Als het brood is doorweekt, dan kun je boter in de pan doen en vier sneetjes in de pan bakken voor ongeveer vijf minuten.
8. Let er goed op dat je ze op tijd om gaat draaien zodat ze aan beide kanten lekker bruin zijn.

Tip

De wentelteefjes kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er bastaardsuiker bij eten, of kaneel, je kunt ze ook eten met jam. Wat vind jij lekker? Als je de wentelteefjes gemaakt hebt, dan kun je alles op tafel zetten en dan bij ieder sneetje wat anders proberen. Dan heb je snel in de gaten hoe je de wentelteefjes zelf het lekkerste vindt om te eten.

Gepubliceerd op MSkidsweb: 28-04-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X